MK

Sebereflexe žádná. Budou hledat viníka všude, jen se v sobě samých. Přitom by k ničemu nedošlo, kdyby: nekouřili v autobuse, nehulákali, neprovokovali. My ze strachu mlčíme, koukáme jinam a děláme, že se nás to netýká, necháváme si jejich chování líbit a jsme rádi, že se dostaneme ve zdraví z bodu A do bodu B. Jenže Ukrajinec nevěděl, jak to tady chodí a tak se kvůli jejich chování ozval. Co následovalo pak, všichni víme...asi se měl nechat zmlátit on sám.

JK

Sice si Romové stěžují, jak je to nespravedlivé, že jeden z nich dostal nožem poté, co chtěl za podpory svých druhů zbít člověka, který ho napomenul, že dělá v tramvaji bordel, ale nedávno si etnikum spravilo renomé útokem v Písku, tam to bylo tuším 20 na 2. Takže sice drobné vychýlení z kurzu, ale plavbu to celkově nijak nenarušilo.

Foto

Romský problém vytváří stát a to jeho sociální politikou, která umožňuje romům žít zahálčivý život a vytváří v nich přesvědčení, že ti co pracují jsou povinni se s nimi o své plody práce rozdělit. A protože jim příspěvky od státu rychle dojdou, řeší si své frustrace na jiných lidech.

MK

Velká karma.

Konečně padla kosa na kámen. Věčně ublížená agresivní menšina poznala, že se jí každý nebojí a i soudy nebudou lhaní tolerovat.

SL

Jenže tady si "férovka" nedala pozor na svědky.

O samotě a ve tmě se dokazuje špatně .

EH

Věřím, že soud udělal maximum pro to, aby byl férový v citlivém procesu mezi dvěmi etnickými skupinami.

Dalo by se to uhrát na ukrajinofilii, jenže ani etničtí Češi nemají rádi přesilovky nepřizpůsobivých.

Prostě ten Ukrajinec nevěděl, že je třeba chodit po špičkách, protože cokoliv jiného je rasismus.

VR

Pokud někdo (kdokoliv) někoho napadne - resp. celá parta spřízněných kamarádů - musí počítat, že se napadený brání. Pokud je ten napadený slabý či málo statečný, může být zbit či dokonce zabit. Ale běda, pokud je napadený chlap, který si to nedá líbit a útočníkům se postaví. Ti pak kňučí a stěžují si třebas na nepřiměřenou obranu - vždyť oni se jen tak chtěli poprat a napadenému namlátit. Na tuto situaci docela sedí staré ruské přísloví: "Protiv ovec moloděc. Protiv moloděc - sám ovec!" (omlouvám se za pravopis, ale obsah sedí. A pokud se týká pana Banga - vždy se mi vybaví texty z jeho začínající umělecké činnosti! A přiznám se, nemusím mít všechno!

HM

Jen malá oprava. Ty "texty", které máte zřejmě na mysli, se týkají jeho bratra, zpěváka.

RK

To opravdu pan Banga napsal? Vůbec mě to nepřekvapuje. Jeho interpretace bývají velmi často řekněme demagogické.

MB

Pořád tady nezazněl jeden základní důvod, proč dotyčný Ukrajinec reagoval v tramvaji tak, jak reagoval.

Protože v jeho domovině se s touto etnickou skupinou nikdo nemaže.

Prostě čím více na východ, tím více se tzv. Romové dostávají na okraj společnosti a jejich sebevědomí klesá. Začíná to již na Slovensku. Osady houstnou směrem ke Košicím. Sice nějaké dávky ještě pobírají, ale v podstatě živoří na okraji společnosti.

Takže na Ukrajině jsou vůči nim ještě více odmítaví a jakýkoliv náznak takového chování, jaké si dovolují naši Romové (kdekoliv) se tvrdě trestá.

Pan Rohozin reagoval tak, jak byl doma vychovaný, bohužel zapomněl, že je v Česku a nikdo mu nepomůže.

RJ

Wow. Tak takhle máte ten ban zaručený na furt. karma pochopitelně.

PD

Pan Banga kdysi popisoval sve mladí na zizkove..."samozřejmě jsme se s gadzi prali, i nějaké to El paso proběhlo". On má asi zakódované, že někoho napadnout je prece normální a oběť se s tím musí smirit

Foto

Viz výše. Toto tvrzení je lež. Pokud máte text k dispozici, sem s ním :).

  • Počet článků 12
  • Celková karma 23,86
  • Průměrná čtenost 1058x
Amatérsky záujemca o históriu, (aktuálne pasívny) modelár, človek hľadajúci súvislosti a snažiaci sa dať udalosti do širšieho kontextu.

Seznam rubrik