Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Perfektní!

Kéž by tu psalo více lidí, jako Vy. Radost číst Váš blog i komentáře.

Pište! Díky a KARMA! R^

0 0
možnosti
JR

J44a73r31a 83R36a34n27k

9. 12. 2015 23:18

Sledovala jsem BBC zpravy tu noc a kazdou pulhodinu pridavali neco navic, jednoznacne Rusove varovani ignorovali, smutna zalezitost, ale do valky sli dobrovolne, i kdyz to po 4 roky svym vetovanim a cekanim na poradny chaos, NATU nedovolili.....

Karma, vite o cem pisete, na rozdil od Vaseho slovenskeho kolegy s cernym vlasem, ktery take pise na disku terech.

KarmaR^

3 1
možnosti
Foto

Ja som sa od rána díval na správy na ČT o zostrelení akejsi "stíhačky"  a moderátori ten termín používali, aj keď ich pár krát opravili, že sa jedná o bombardér. Asi nemajú prachy, tak si musia vystačiť s čítačmi správ. :-)

Potom som presnoril rôzne stránky. Ruské, aj stránky v angličtine. No a literatúru mám, obvykle aspoň niečo. Ak nemám, tak sa popýtam svojich ruských kamarátov. Viem napr, že česká wiki je chybná, aj zdroje na ktoré sa odvoláva sú zastaralé.  :-)

Napr. informáciu, že sa jedná o Su-24M zverejnili Rusi. Z toho som vychádzal, keď som pred týždňom písal tento blog. Informácia bola upresnená, že sa malo jednať o Su-24M2 s taktickým číslom "biela 74" a ďalšie podrobnosti, ako mená členov posádky atď.

Ďakujem. :-)

1 0
možnosti
VC

Asi jste ten článek napsal předčasně. Černé skříňky se budou teprve otevírat. Podle nich by se snad mohlo zjistit, kudy se SU-24 skutečně pohyboval. Dle mého laického pohledu by letadlo, které proniká úmyslně nad cizí území bude vyzbrojeno raketami vzduch - vzduch na svoji případnou obranu. A v neposlední řadě, pokud by se Řecko chovalo stejně neuváženě jako Turecko, mělo by Turecko o několik tisíc letadel méně. Z informací navic vyplývá, že tento sestřel by dlouho dopředu plánován.

0 0
možnosti
Foto

Nepochopili ste blog. Bol kritikou blogerov, ktorý nielenže nečakajú na čierne skrinky, ale ich teórie sčasti stoja na vode a sčasti na veciach, ktoré sú úplne vylúčené.

Aj Váš laický pohľad by mohol byť lepší, ak by ste zaregistrovali, že Rusko až po tomto incidente začalo uvažovať o tom, že ich stroje budú niesť protilietadlové rakety, používať stíhaciu ochranu a doviezli tam S-400. No a aj z fotky u môjho blogu je vidno, že na vonkajších závesníkoch, kde sa obvykle vešajú protilietadlové rakety, nič nie je.

Ak bol ten zostrel dlho plánovaný (Turci majú od r. 2012 zásadu "Tri krát a dosť"), tak to bolo pre Turkov veľmi jednoduché. Zdvihli pohotovostných stíhačov a hliadkovali pri hraniciach... Rusi s tým mali počítať, že im to Turci nebudú tolerovať večne.

Grécko a Turecko sú v NATO. Rusko a Sýria nie sú. Je vec Grékov, či potrestajú Turkov, alebo im to budú trpieť.

3 0
možnosti
JP

A dále pokud měl letoun zasaženy motory, těžko mohl letět nadzvukovou rychlostí - proto nastavení křídel

0 0
možnosti
Foto

Otázka je, či to po zasiahnutí stihol. Pri testoch jedna ulomená lopatka znamenala požiar. 3000 °C zruší konštrukciu lietadla ako autogén snehuliaka.

1 0
možnosti
JP

Pane kolego, nějak jste se zapoměl vypořádat s aktívní i pasívni ochranou letounu. Pokud by byli nad územím, kde by hrozilo nějaké nebezpečí, určitě by tyto prvky použili, včetně klamavých cílů. No a bylo by vymalováno. Dále srovnejte technické parametry F 16  a Su 24, přesnější označení neznám, ale " M " už jsou vyřazeny.

0 0
možnosti
Foto

História leteckých bojov ukazuje, že 4 z 5 pilotov protivníka nevideli. Ďalej by som poznamenal, že zameranie cudzím radarom mohli mať posádky signalizované po nejakú dobu letu. Nie nepodstatným faktorom zrejme bude to, že nepočítali s tým, že by po nich niekto strieľal.

"В настоящее время в ВКС РФ имеется около 120 Су-24М и Су-24М2."

"V súčastnosti je vo výzbroji VKS RF (Vzdušno-kozmických síl Ruskej federácie) 120 Su-24M a Su-24M2." (zdroj Armádny vestník november, 2015). Takže vyradené nie sú.

0 0
možnosti
AG

A47l43e18x 75G90r32e22g88o49r

9. 12. 2015 20:31

Pokud je pravdou, že letěli ve výšce 6000 m pak klidně mohl letět rychlostí 1,4 M a téměř jistě se jednalo jen o technický přelet. Z téhle výšky bitevníky normálně na pozemní cíle neútočí.

0 0
možnosti
JS

J31a45n 82S24e70m41i41k

9. 12. 2015 20:38

prectete si to jeste jednou- jak autor spravne poznamenava, je zretelne videt ze letoun mel nastavenu minimalni sipovitost kridla, tudiz mel optimalni konfiguraci na pomaly let. S touto sipovitosti nemuze dosahovat nadzvukove rychlosti

Taktez- pokud ctete hlaseni ruskych ozbrojenych sil-5-6tisic m2 je standardni vyska ze ktere Su-24 v syrii utoci 

A nakonec-souvisi to s tou vyskou- Su-24 neni "sturmovik"(bitevnik) jako napr. Su-25 ktery opravdu utoci z minimalni vysky. 

Su-24  je v ruske terminologii "frontovy bombarder" s jinym urcenim nez bombardovani z malych vysek

3 0
možnosti
Foto

J85a68k71u96b 92R95o56t80h

9. 12. 2015 20:29

Pane kolego, ani jeden z nich není ni v nejmenším odborník. A Bohu žel pro vás, jedná se o místní komiky, kteří sradnatě pouští do světa kdejaké bláboly (abych panu Bicerovi nekřivdil, on je v tom komikem mnohem, mnohem menším, než onen údajný Bednár, šéf akéhosi tlačového centra, které vůbec neexistuje. Pan Bicera je jen důchodce z Jižních Čech, který se nudí a tu a tam se mu zasteskne po době, kdy jeho tatík vládl jedné místní továrně coby komunistický ředitel a tím tak trochu i jednomu městu.;-D

8 1
možnosti
Foto

To je vidieť. Oni nie sú jediní. Prešiel som si naše aj zahraničné fóra, vrátane ruských a všade je to približne rovnaké. Blog je o prístupe diskutérov a blogerov (nielen spomínaných), na téme až tak nezáleží. Ak niekoho zaujíma viac informácií k Su-24 máme tu túto diskusiu. :-)

3 0
možnosti
VV

Oba vami uvedene blogery povazuji za opravdovou studnici moudrosti, takze si myslim, ztracet s nimi cas opravdu nestoji za to.

6 0
možnosti
PV

Prosim vas co je znamena prvni slovo vaseho blogu - CEL'OM - ?

1 0
možnosti
Foto

Cieľom. Opravené, ďakujem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 23,86
  • Průměrná čtenost 1058x
Amatérsky záujemca o históriu, (aktuálne pasívny) modelár, človek hľadajúci súvislosti a snažiaci sa dať udalosti do širšieho kontextu.

Seznam rubrik